Despre Gallagher Europe

In 1977, Dooitze Dijkstra a fost la o ferma de oi in Scotia. A vrut sa treaca peste gardul electric ca sa vada miei. Gardul a fost apropae in intrigime acoperit de iarba inalta si in baza cunostintelor si a experientei pe care le avea, Dijkstra a decis ca gardul electric nu poate fi functional.  Si-a ridicat piciorul asupra firului si a primit socul vietii intr-o zona extrem de sensibila. 

Fiul lui, Erik explica: "Tatal meu a fost complet uimit de ceea ce s-a intamplat cu el, astfel ca era determinat sa afle cauza. Bazat pe experienta lui, credea ca era imposibil ca gardul sa aiba atata curent in el in timp ce era acoperit de o vegetatie abundenta" Dupa o discutie cu fermierul scotian a aflat ca socul pe care l-a primit a fost de la aparatul de punere sub tensiune Gallagher BEV II. Dooitze Dijkstra s-a intors acasa fara oi, dar cu doua aparate de punere sub tensiune Gallagher.

Ajuns acasa a aratat achizitia lui Jan Veldman, cumnatul si partnerul lui de afacere. Amandoi si-au dat seama ca aceste aparate au un potential de afaceri enorm.

Stiau ca aparatele olandeze, la momentul acela, erau slabe si ineficiente, in special cand aveau vegetatie pe ele. Cei doi fermieri erau convinsi ca aceste aparate, mult mai putenice, vor avea cautare la crescatorii de oi, care cheltuiau sume considerabile ca sa-si intretina gardurile traditionale. 

Au scris o scrioare catre Bill Gallagher in Noua Zeelanda, cerand mai multe informatii.
In 1977, intr-o seara furtunoasa de primavara, familia Dijkstra statea in jurul focului la ferma lor din Adorp, cand au auzit pe cineva batand la usa. ‘Cine poate fi?’ s-au intrebat. Ferma familiei era in mijlocul unei zone rurale in afara orasului Groningen. Ploua si afara nu era lumina. Nimeni nu batea la usa, deobicei  musafirii pur si simplu intrau pe usa. 

Familia a lasat inauntru strainul. Acesta s-a prezentat ca fiind Bill Gallagher. Unul dintre Dijkstras ia scris si acesta a venit din Noua Zeelanda ca sa discuta despre gardurile electrice. A inceput sa povesteasca despre compania lui, originile si motivul pentru care aparatele lui erau asa de puternice. 

Engleza lui Dooitze nu era asa buna, dar Erik si fratele lui mai mic, Meindert l-au inteles foarte bine. Gallagher l-a mai vizitat si in octombrie acelas an si a fost mult pana cand Veldman & Dijkstra au primit dreptul de a distribui aparatele Gallagher in Olanda.

De atunci, Veldman & Dijkstra a devenit compania internationala Gallagher Europe.

Stalpii Insultimber au certificare FSC®.

FSC